Casa de lemn, container sau casa batraneasca

O casa low-cost de lemn, un container sau o casa batraneasca restaurata ?

Peste tot in jurul meu aud urmatoarea dilema - am un teren “la tara” unde as vrea sa merg mai des si as vrea un minim de confort. Poate e consecinta imigrarii excesive a romanilor din mediul rural, poate subdezvoltarea...dar noi ne concentram pe proiecte concrete. Suprafata o consideram a unui container mare de 12x2,5m=25 mp. In pret nu este inclus proiectul, fundatia sau alte autorizatii mergand pe asumptia ca primele 2 sunt constructii provizorii iar la a 3-a nu se intervine structural (nu se consolideaza, nu se masardeaza nu se recompartimenteaza).

O casa low-cost de lemn

Pret 3000-5000 eur(achizitie kit casa/materiale, transport, manopera montaj, fara izolatie sau finisaje interioare - stadiul gri)

Durata executie - 3-5 zile

Birocratie - medie

Valorificare - scazuta(doar daca a fost cumparata kit sau montata si proiectata corect) iar la desfacere manopera este calificata si experimentata, altfel valoare de re-vanzare tinde spre 0.

Confort - mare, cu o izolatie buna si executata corect.

Riscuri - montajul incorect poate duce la costuri aditionale importante, refaceri de operatiuni sau resturi inutilizabile de materiale. Ai nevoie de utilitati pe teren - cel putin curent, conditii meteo favorabile la montaj.

 

Un container (discutam de unul standard industrial, utilizat la transport marfuri in stare buna - fara rugina, balamale functionale, fara infiltratii, fara alte defecte ascunse).

Pret - 3000-4000 eur(container, transport, descarcare)

Durata executie - 1 zi

Birocratie scazuta

Valorificare - medie (vinzi containerul 2000 eur).

Confort - mediu, daca este izolat. Dar va ramane o tabla cu aspect exterior discutabil.

Riscuri - e greu de gasit pentru ca piata este subdezvoltata. Pe net se gasesc multe tipuri dar de o calitate indoielnica, unele chiar noi dar din profile rectangulare. Altfele fabricate mai calitativ si finisate insa cu structura de rezistenta mult subdimensionata. Asta va impune o fundatie si chiar autorizatie de constructie care va creste substantial pretul.

 

O casa batraneasca

Pret -5000-10000 eur(decopertare, izolare, instalatii sanitare si electrice, usi/ferestre reparate su partial inlocuite)

Durata - 10-60 zile

Birocratie -0

Valorificare scazuta, aproape de 0.

Confort - scazut, la aceste costuri.

Riscuri - niciodata nu vei cunoaste ce apare dupa decopertare - probleme structurale, infiltratii, tehnici de construire imposibil de reparat si care necesita refacere integrala. Aceste case pot fi de chirpici, pamant batatorit, caramida plina, beton partial etc. Niciodata suma estimata initial nu-ti va ajunge pentru ca vor aparea lucrari imprevizibile - te hotarasti sa refaci instalatiile si izolarea si ulterior constati ca la prima ploaie serioasa acoperisul are probleme.

 

Sfatul nostru - evalueza situatia cu o persoana experimentata, ideal constructor, inginer sau arhitect cu experienta dovedita. Daca nu reusesti, fa o evaluare cu o firma autorizata a proprietatii si incearca sa ceri cateva recomandati de la evaluator. Evalueaza realistic costurile si adauga o marja de eroare de 20-80%, pe care sa ai posibilitatea sa o platesti. Documenteaza-te inainte sa semnezi orice contract sau sa achiti sume importante de bani. Daca aveti intrebari pentru oricare din variante va invit sa ne scrieti in sectiunea comment si vom reveni catre voi cu info din experienta noastra.

Buget: 40000Lei

Viziteaza produsele noastre!


Daca ai vazut ceva pe site-ul nostru care ti-a placut contacteaza-ne si solicita-ne detalii referitoare la costuri si servicii de livrare si instalare.