De ce si cand ai nevoie de un proiect ?

Multi se apuca de diverse sarcini si activitati fara sa aiba un timp bine definit, un buget sau un scop efectiv. Desi majoritatea activitatilor de bricolaj de tip DiY sau prin contractori se pot desfasura fara necesitatea unui proiect efectiv, acesta prezinta avantaje clare.

 

 

Dpdv legal este nevoie de un proiect in cazul oricaror avize necesare de la institutiile statului. Nu intram in aceste detalii ptr ca fac subiectul unor articole dedicate. Dar cand renovam o baie, un hol sau o camera avem nevoie de un proiect ? Sfatul nostru este sa va faceti insa nu neaparat intocmit de un arhitect.

 

Sfatul nostru este urmatorul: pentru orice activitate de bricolaj aveti nevoie de -un mecesar de materiale, de un timp de executie si de un buget.

 

Sa luam un ex: cand renovezi o baie ai nevoie de - gresie “x” mp, faianta “y” mp, adeziv gresie/faianta de interior, distantiere, kit de rosturi, obiecte sanitare -wc, chiuveta, vas wc, cada/dus, instalatie sanitare - furtun alimentare, robineti(daca nu sunt montati dupa apometre), baterii chiuveta/cada/dus, tevi de canalizare, sifoane de chiuveta si cada si eventual instalatie electrica - fire/cabluri alimentare, corpuri de iluminat. Daca veti face un inventar in excel veti avea un necesar de materiale. Acesta va va ajuta la cumparaturi daca faceti in sistem DIY sau la negocierea cu subcontractorul care va executa lucrarile. 

 

In afara de materiale care ca compune bugetul aveti nevoie de un estimat de timp - o saptamana sau o luna. Daca subcontractati lucrarile ar fi bine ca scest termen sa fie clar stabilit in contract, cu penalitati clare daca se depaseste.

 

Necesarul de materiale impreuna cu manopera va va indica bugetul proiecte.

 

In cazul proiectelor DIY mai trebuiesc considerate si uneltele/sculele necesare. Daca va sunt necesare unelte profesionale costul inchirierii va fi inclus in buget. 

 

Costul de renovare a unei bai pleaca in 2018 de la un minim de 1000 lei in sistem DIY si poate ajunge la 10 000 lei in functie de calitatea materialelor, dimensiune, durata de executie.

 

Dar trecand peste costurile unui proiect vrem sa subliniem necesitatea unor materiale pe care le puteti face si singuri foarte usor fara ajutor specializat:

-un inventar de materiale

-un calcul/inventar de suprafete

-un buget

-planuri/desene/schite

-o estimare de timp pe fiecare tip de lucrare si succesiunea acestora

-un inventar de lucrari/activitati

 

Daca ai intrebari sau vrei sa te ajutam sa faci anumite materiale ajutatoare si ai nelamuriri lasa-ne un comment ! Ti-am atasat cateva liste folosite de noi pentru mobilier.

 

 

Buget: 1000Lei


Daca ai vazut ceva pe site-ul nostru care ti-a placut contacteaza-ne si solicita-ne detalii referitoare la costuri si servicii de livrare si instalare.