Fixarea obiectelor sanitare

Pentru fixarea obiectelor sanitare, exista minim trei posibilitati in functie de peretele suport: prizoane care traverseaza peretele, prizoane speciale sau prin lipire daca zidaria prezinta goluri(caramida eficienta, boltari).

 
Fixarea prin traversare(gaurire completa)-Daca aveti acces la ambele fete ale peretelui, ancorarea unei chiuvete, boiler sau calorifer se efectueaza prin traversarea peretelui. Se vor folosi prizoane lungi cu cap mare si piulita care permit acest tip de montaj sa tije filetate lungi lancare se pot atasa pe ambele capete piulite si saibe in functie de nevoi. Pentru fixarea chiucetelor exista chituri de montaj speciale care se pot folosi care au un capat al prezonului turnat in poliamida de forma unei piulitei. Acest tip de prindere este foarte solid si permite strangerea si fixarea perfecta a obiectelor pe perete. innainte de montaj trebuie sa verificati alinierea cu faianta sau distanta de la podea(aceasta masurare se face dupa ce podeaua este finisata si nu inainte de sapa sau gresie. 
Fixarea in perete compact-In cazul unui perete compact, traditional din caramida plina, prefabricate sau beton se vor folosi dibluri si holtzsuruburi. Acestea sunt de diferite dimensiuni si grade de rezistenta. Holzrusuburile ar trebui sa fie speciale si sa permita atasarea in capat a unui surub suplimentar cu care obiectul sanitar poate fi fixat. Mare atentie in cazul acestui ti de suport si la calitatea acestuia - de exemplu un zid de caramida plica poate avea respectiva caramida degradata sau cimentul de umplutura(liantul) sa fie macinat. Desi este un perete compact nu este recomandata montarea obiectelor sanitare prin acest procedeu in peretele de paianta ! Rezistenta acestuia nu permite fixarea corecta si puteti avea surprize neplacute.
 
Fixarea in peretele cu goluri-In zidaria cu cavitati din diferite materiale -cea mai frecventa este caramida poroterm- rezistenta mecanica a materialului nu este suficienta pentru a sustine o greutate mar dupa dilatarea diblului. pentru evitarea acestor probleme, se recomanda efectuarea de lipiri. se procura un set special de la magazinele de bricolaj compus din prizon lung, piulita cu guler de poliamida, sita de injectare si tub cu mortar pe baza de rasina. 
 
O operatiune care poate prezenta riscuri si care de obicei se face concomitent sau chiar imediat dupa montarea chiuvetei este montarea unei oglinzi. O astfel de oglinda este foarte grea - de la 4 kg si poate creste considerabil in functie de dimensiuni. cea mai recomandata modalitate de fixare este cu cleme speciale si dibluri de fixare. Exista si solutii mai practice ca siliconul special destinat sau banda dublu adeziva special dedicat dar acestea sunt recomandate la o oglinda de dimensiuni mai reduse. Atentie ->nu folositi silicon sanitar, acesta nu adera suficient de mult la suprafete pentru a sustine o greutate considerabila, desi are un pret muult mai accesibil.
 
Asteptam intrebarile voastre in sectiunea de comment !!!

Buget: 0Lei


Daca ai vazut ceva pe site-ul nostru care ti-a placut contacteaza-ne si solicita-ne detalii referitoare la costuri si servicii de livrare si instalare.