Fixari in ziduri pline

Unele piese de mobilier- de exemplu, corpurile suspendate din bucătărie- sunt destinate unui conţinut greu. Alte accesorii, nu mal puţin voluminoase (boilere, oglinzi etc.), reprezintă in sine greutăţi importante care necesita utilizarea unui sistem de fixare diferit de cel al diblurilor clasice.

 

Alegerea corectă a fixării

 

Înainte de a alege un sistem de fixare, este important să vedeţi care este starea peretelui şi să cunoaşteti felul în care se com-portă mobilele sub efectul unei sarcini.

 

• Dacă mobila este complet sus-pendată de partea ei superioară, elementele de fixare suportă sin-gure toată greutatea. Ele sunt supuse la forfecare şi din acest motiv trebuie să aibă un diametru corespunzător, lun-gimea fiind mai puOn importantă.

• Dacă mobila se sprijină parţial pe propria ei bază, sarcina pe care o poartă tinde să o îndepărteze de perete. Elementele de fixare nu susţin toată greutatea, ci sunt trase spre înainte; ele sunt supusela tracţiune. În acest caz, sistemul de ancorare primează măsură mai mare decât diametrul. Cunoscând aces-te două principii, este mai uşor de ales un mod de fbmre corect.

 

Utilizarea diblurilor cu expansiune intr-un zid foarte compact, de exemplu beton, puteţi utiliza

dibluri cu expansiune. După ce ati făcut gaura cu ajutorul unui burghiu cu carbură de tungsten al

cărui diametru corespunde cu ele-mentul de fixare, introduceţi diblul DESENUL 3). Adânciti fără

ezitare gaura: diblul nu trebuie să atingă fundul găurii, deoarece ar derermina o expansiune incorectă

a ansamblului.

 

Fixări prin lipire

În cazul unei zidării de tip cără-midă, piatră sau beton putin compact, atunci când implantarea diblurilor se face în apropierea unui iesind sau intr-un element de sectiune mică, apare riscul fisurării. Pentru evitarea unor asemenea necazuri, utilizaţi fixările prin lipire. Acest tip de fixare se compune dintr-o fiolă de sticlă şi o tijă tată din oţel inoxidabil (sau o bucsă filetară). Principiul constă în intro-ducerea flolei în gaura efectuată în zidărie, apoi introducerea tijei file-tate în fiolă prin intermediul unui ciocan rotopercutor pneumatic. Aceasta duce la spargerea fiolei care contine o răsină sinterică şi nisip, care se amestecă, asigurând fixarea ansamblului.

 

Măsuri de siguranţă importante: — Curatati gaura pentru a înlătura praful care afectează aderena răinii de zidărie. Dacă gaura este umedă, evacuaţi apa dinăuntru, deşi umiditatea reziduală nu afec-tează fixarea. espectati timpul de durificare impus de temperatură.

Buget: 0Lei


Daca ai vazut ceva pe site-ul nostru care ti-a placut contacteaza-ne si solicita-ne detalii referitoare la costuri si servicii de livrare si instalare.