Fundatii - turnarea betonului de umplutura

Turnarea betonului de egalizare se face imediat dupa finalizarea sapaturilor conform proiectului - adancime, latime, lungimi.

Turnarea este importanta din cauza ca executata incorect poate duce la costuri suplimentare ulterior la turnarea elevatiilor sau chiar la returnare.

In functie de tipul solului si de avizul inginerupui geotehnic, turnarea se face direct pe pamant fara protectio suplimentare. In alte cazuri se pot proteja peretii laterali sau fundul gropilor cu folie.

Referitor la armare sau dimensiuni sau tipul betonului - obligatoriu se respecta proiectul de rezistenta. Se pote turna un beton de o rezistenta mai mare -B250 in loc de B150 dar niciodata o rezostenta inferioara. Nu este recomandata modificarea dimensiunilor desi o latime mai mare pote duce la o crestere considerabila a costurilor.

Turnarea nu se va intrerupe - atentie la comanda cantitatilor de beton -mi bine comandati 1 mc in plus si nummai in minus. Si la dimensionarea gropilor la sapaturile manuale. E bine sa verificati de multe ori cu furtunul de nivel, o nivela laser si ruleta. Dimensiunile intotdeuna vor respecta centrul sapaturilor si pozitionarea viitoare a stalpilor. Este bine ca in momentul primirii proiectului de executie sa verificati existenta dimensiunilor exterioare/interioare a gropilor si nu numai distantele intre stalpi.

Buget: 10000Lei

Unelte: Pompa, cifa, furtun nivel, vibrator


Daca ai vazut ceva pe site-ul nostru care ti-a placut contacteaza-ne si solicita-ne detalii referitoare la costuri si servicii de livrare si instalare.