Constructie porti de gard cu plasa bordurata

M-am gandit sa pun o poarta de acess la o casuta de vacanta folosita ocazional. Astfel, prima data am pregatit locul pentru instalarea portilor, am facut masuratorile necesare pentru cantitatile de materiale, lista cu materialele, apoi am purces la achizitia acestora (gasiti la orice magazin mai mare de constructii care are si profile metalice).

Dimensiunile necesare, in cazul meu, sunt de 5m lungime si 1,7m inaltime (fiecare poarte cu o lungime de 2,5m). Am ales o poarta dubla, cu balamale pe laterale si deschiderea in interiorul gradinii.

Materialele sunt: 3 bare de 4x2cm (grosime 2mm) si o bara de 1x1cm (grosime 2mm), plasa necesara pentru porti si conumabilele pentru unelte: electrozi, panza pentru flex, vaselina pentru balamale etc.

Urmatorul pas este masurarea exacta si taierea cu ajutorul flexului, a materialelor pentru porti. Detaliile le puteti vedea si in pozele din galerie.

Asamblarea barelor taiate am facut-o prin puncte de sudura. Apoi am identificat pozitiile pentru balamale (Atentie: conteaza foarte mult unde se vor face deschiderile portilor – interior sau exterior – fiindca in functie de asta vom pozitiona balamalele!).

Dupa sudarea celor de mai sus facem o proba cu portile pe stalpi (pentru confirmarea pozitionarii corecta a balamalelor pe porti si talpi, dimensionari etc), iar daca totul este ok trecem la sudarea permanenta a elementelor, taierea plasei si apoi sudarea acesteia pe marginile barelor de metal.

Pozitionam portile pe balamalele de stalpi si gata!

Tips: intotdeuna, dupa racirea balamalelor si inainte de montajul final pe pozitie, se va utiliza din abubdenta vaselina.

Detalii despre constructie

Buget: 500 Lei

Unelte: aparat de sudura, electrozi, Flex

Durata: 5 ore

Daca ai vazut ceva pe site-ul nostru care ti-a placut contacteaza-ne si solicita-ne detalii referitoare la costuri si servicii de livrare si instalare.