Inlocuit baterie de cada
Azi m-am hotarat sa schimb bateria de la cada deoarece era prea veche, ruginise si picura... asa incat am achizitionat tot chitul necesar de la un magazin preferat de feronerie si m-am apucat de treaba. Am ales o baterie cu un singur maner deoarece imi permite o reglare usoara a debitului apei si a temperaturii.
Etapa I –pregatirea si masuri de siguranta
Prima data trebuie putina atentie la faptul sa oprim apa de la robinetul central (la mine era sub masca de la baie, dar poate fi si langa apometru sau in alta parte, ar trebui sa stiti fiecare unde se gaseste, pentru siguranta).
De asemenea, ar fi bine sa deschidem robinetele sa se scurga apara ramasa in tevi, si inspectam putin instalatia veche pentru a incepe operatiunea de desfacere a vechii baterii.
Etapa II – demontarea bateriei veche
Apoi m-am apucat sa desfac bateria veche, s-au mai stricat una alta datorita vechimii dar nu conteaza ca oricum o aruncam.
Incepem prin a slabi piulitele – pentru asta eu am folosit clestele papagal si cheie potrivita – si apoi demontam in final bateria.
In activitatile de strangere sau desfacere a piulitelor trebuie sa acordam atentie fenomenului de torsionare a acestora asa incat tinem (contra) usor de tija de langa piulita cu un cleste papagal.
Etapa III – instalarea noii baterii
Mai intai ar fi bine sa montezi, initial, totul pe bateria noua: para de dus, robinet dus, furtun para de dus; dupa care bateria pe conectorii din perete si la final suportul pentru para de dus in dibluri.
Curatam filetele de pe tevi, si le pregatim pentru montarea bateriei. Astfel fiecare filet trebuie acoperit cu canepa sau banda teflon - recomand canepa - e mai rezistenta in timp, mai ieftina si mai putin pretentioasa la montaj. Inainte de strngerea fiecarei piulite trebuie inserata o garnitura de cauciuc asa cum am aratat in poza cu piulita de la furtunul de dus (din galerie).
Incepem sa montam bateria noua, utilizand o cheie potrivita, strangem bine piulitele de fixare ale bateriei. Asezaţi o bucata de stofa peste partea cromata a piulitelor, pentru a nu le deteriora. A nu se desface o imbinare de teflon, deoarece aceasta poate deveni neetansa!
La final verificam daca totul este strans corect si apoi pornim inapoi, cu grija, robinetul central si verificam eventuale scurgeri.
Detalii despre constructie
Buget: 120 Lei
Unelte: cleste papagal, Surubelnita Cu Acumulatori, Cutter, burghiu faianta
Durata: 2 ore
Adaugă comentariu nou