Alegerea si montajul cosului de fum

Ce alternative de cosurinde fum exista in piata:

-in functie de materiale din care este construit - caramida, inox, beton, tabla neagra

-in functie de izolare - izolate sau neizolat

-in functie de regim de utilizare - industrial sau casnic

Pentru a face cea mai buna alegere trebuie sa va raspundeti la cateva intrebari:

-unde va fi amplasat cosul de fum - daca este la exterior trebuie neaparat izolat si dintr-un material rezistent la umezeala. Daca aveti o constructie sau o amplasare care nu permite instalarea unei baze solide sau ancorarea solida cea mai buna alegere este inoxul.

-daca este la interior poate fi si neizolat dar foarte bine imbinat pentru a evita oricetrecere de fum sau alte produse rezultate in urma arderii. La interior cea mai buna alegere este un cos solid din beton sau chiar caramida clasica.

Se pot conecta mai multe surse de foc pe acelasi cos de fum ?- da, dar suma diametrelor trebuie sa fie egala cu suma fiecarui diametru de la sursele de foc. 


In teorie merge si pe un diametru usor crescut dar atunci fosul nu trebuie realizat concomitent la cele doua surse de foc - de ex se pot cupla un semineu cu evacuarea de 180 intrun cos de 200 impreuna cu o soba de peleti cu diametru de 80. Dezavantajul este ca diametru mai mare al cosului pentru sursa mai mica de fum poate afecta tirajul fumului pe cos.

Buget: 4000Lei

Unelte: Mistrie, Ciocan, cleste


Daca ai vazut ceva pe site-ul nostru care ti-a placut contacteaza-ne si solicita-ne detalii referitoare la costuri si servicii de livrare si instalare.