Schimbarea unui boiler

Schimbarea unui boiler presupune urmatoarele etape principale:

 

  1. Demontarea boilerului vechi
  2. Montarea boilerului nou

 

Pentru demontare trebuie mai intai sa decuplati de la energie electrica boilerul vechi, dupa care sa inchideti alimentarea cu apa catre boiler(alimentarea cu apa rece). Ideal este sa aveti 2 robineti montati la intrarea si iesirea din boiler. Daca nu ii aveti trebuie sa va asigurati ca sub boiler puteti asigura scurgerea apei din boiler - cantitate egala cu volumul acestuia -50/80/100 litri. Dupa ce goliti boilerul puteti demonta boilerul si partea de instalatie ce tine de acesta - respectiv conexiunile.

Tips - daca aveti acelasi tip de boiler din punct de vedere dimensiuni - intre perete si racorduri, intre racorduri respectiv intre suportul de perete si racorduri, puteti doar sa desfaceti cele mai mobile parti ale instalatiei sa schimbati boiler si sa le remontati dupa ce ati izolat in pealabil fiecare filet cu banda teflonata, respectiv canepa. 

 

Urmeaza inlocuirea componentelor instalatiei dupa caz - filtru de impuritati, filtru anticalcar magneric respectiv robineti(recomandarea noastra este ca in cazul unei vechimi mai mari de 2 ani sa le inlocuiti) si respectiv a supapei de presiune(de regula orice boiler nou vine cu o supapa la pachet gratic asadar e pacat sa n-o schimbati).

 

Noi am optat pentru racorduri flexibile de chiuveta care rezista pana la o presiune de 8 bari si pentru montajul de robineti suplimentari atat pentru instalatie(la iesirea tevilor ppr din perete cat si pentru boiler - motivatia fiind ca la urmatoarea inlocuire de boiler sa-l putem goli controlat respectiv sa putem inchide conexiunea la retea dar fara a afecta restul retelei de apa calda.

 

Innainte de a monta boilerul pe perete se fixeaza firele de conectare electrica, noi optand pentru demontarea de pe vechiul boiler si remontarea pe cel nou, acestea nefiind afectate.

 

Dupa aceea am fixat boilerul pe perete cu ajutorul unor dibluri speciale(le gasiti la magazinele de bricolaj). Si ulterior am montat toate racordurile prin aplicare calti canepa, verificarea garniturilor acolo unde este cazul si respectiv strangerea corespunzatoare a piulitelor cu chei dedicate. Noi nu am montat filtru de impuritati pentru ca acesta exista deja pe alimentare in reteaua de tevi. 

 

Dupa ce ne asiguram ca toate conexiunile sunt stranse dam drumul la alimentarea boilerului, dupa aceea la iesire - ne asiguram ca nu are nici o scapare - dupa care conetam boilerul la energie electrica si facem setarile corespunzatoare.

 

Din punct de vedere boiler modelul anterior a fost un Ariston Tshape de 80 litri iar cel curent un Ariston Lydos full digital de aceeasi capacitate. Boilerul vechi a rezistat timp de 7 ani la utilizare moderata pentru 3 persoane fara operatiuni majore de intretinere.

 

 

Asteptam intrebarile voastre !