Accesorii metalice - piese mici

Piesele mici (cuie, şuruburi, piuliţe etc.) sunt în general din fier sau din otel şi se cumpără la kilogram.
Pentru utilizări speciale, veţi găsi cuie din alamă, din oţel tratat etc. sau şuruburi din oţel inoxidabil, comercializate în punguliţe şi cutiuţe care conţin doar câteva bucăţi.

Cuie
CUI CU FLOARE EXTRAPLATĂ. Din fier sau din oţel moale, este utilizat pentru asamblări mai îngrijite, deoarece floarea de volum redus intră uşor în lemn. Este suficient să înfundaţi floarea cu un dom pentru a dispărea de la suprafaţă.
CUI CU FLOARE PLATĂ. Din fler sau din oţel moale, este modelul cel mai răspândit pentru asamblarea a două piese de lemn, dacă nu se impune respectarea unei anumite estetici. Uneori, pe floare există striuri care evită alunecarea ciocanului.
CUI FĂRĂ FLOARE. Din oţel moale, este cuiul specific geamgiilor deoarece, având dimensiuni mici, poate fi camuflat uşor sub chitul geamurilor. Există de asemenea cuie fără floare cu diametre foarte mici (între 0,5 şi 0,6 mm) utilizate pentru
fixarea foilor de placaj.
CUI CASANT. Cui fără floare, din oţel călit, lung de 30-35 mm, utilizat pentru asamblarea discretă a unor piese fragile, de exemplu ciubucele ornamentale ale uşii. După realizarea asamblării, este suficient să îndoiţi partea cuiului care a rămas afară pentru ca aceasta să se rupă fără să lase nici o urmă.
CUI PENTRU BETON. Din oţel călit, are culoarea neagră şi poate pătrunde în cele mai dure materiale de construcţie. La folosirea lui este recomandabil să purtaţi ochelari de protecţie deoarece, în cazul unei manevre greşite, acest tip de cui nu se rupe, ci se sparge!
CUI SPIRALAT. Din oţel moale, are secţiunea pătrată, iar tija este răsucită elicoidal. In felul acesta, cuiul se roteşte când pătrunde în lemn obţinându-se asamblări mai rezistente.
CUI CU CAP SEMIROTUND. D i n aluminiu, alamă sau cupru, este frecvent utilizat drept cui decorativ, deoarece culoarea se asortează cu cea a accesoriului pe care îl fixează.
CUI-CĂLĂRET. Cui în formă de U din oţel moale, care permite fixarea unui cablu, fir sau sfoară înainte de întindere
sau agăţare. La unele modele, partea rotunjită poate fi dublată de material elastic, pentm a nu turti firul sau cablul. Cuiul-călăreţ este uneori înlocuit de clame.
ŢINTĂ. Din oţel călit, este utilizată de tapiţeri. Tija sa foarte subţire şi scurtă pătrunde în esenţele cele mai dure de lemn, fixând ţesăturile sau accesoriile scaunelor.
PIUNEZĂ. Din alamă lustruită, asigură finisarea elegantă a obiectelor tapiţate. Floarea în formă de calotă sferică acoperă ţintele introduse anterior. Distanţierele în formă de ghirlandă înlesnesc introducerea şi alinierea mai multor piuneze.

Şuruburi
ŞURUB CU CAP ROTUND. Şurub clasic pentru lemn, destinat montajului accesoriilor metalice. Capul proeminent rămâne vizibil, dar permite o strângere eficace. Este foarte convenabil, mai ales dacă asamblarea nu necesită un aspect decorativ.
ŞURUB CU CAP ÎNGROPAT. Şurub clasic pentru lemn, destinat montajului accesoriilor metalice. După strângere, capul se află la nivelul suprafeţei; diversele accesorii metalice trebuie să aibă şanfrenuri pentru montarea acestui tip de şurub.
ŞURUB CU CAP ÎNGROPAT BOMBAT. Şurub decorativ pentru lemn, destinat montajului accesoriilor metalice. Din oţel cromat sau alamă galbenă, este utilizat pentru strângerea pieselor cu şanfrenuri. Partea bombată rămâne la vedere şi se armonizează cu aspectul exterior.
ŞURUB AUTOFORANT (AUTOFILETANT). Şurub cu cap îngropat, special creat pentru materiale derivate din lemn, în special pentru plăcile aglomerate din lemn. Filetul său, mai mare şi mai tăietor decât al şurubului clasic, conferă asamblărilor o rezistenţă superioară. Unele şuruburi cu vârf ascuţit pot fi introduse direct, fără să necesite realizarea anterioară a unei găuri.
ŞURUB CU CAP PĂTRAT. Şurub gros pentru lemn al cărui filet elicoidal pătrunde în material ca un tirbuşon în dop. Capul pătrat (uneori hexagonal) este manipulat cu cheia plată, care permite o strângere mai bună decât şurubelniţa. La diametre mari este recomandabil să faceţi o gaură iniţială, pentru a reduce riscul deteriorării fibrelor de lemn.
ŞURUB CU OCHI. Şurub pentru lemn, fără cap, a cărui tijă este curbată în formă de inel (sau semicerc) pentru a fi utilizată la agăţat. La fel ca la şurubul cu cap pătrat, în cazul diametrelor mari se impune realizarea anterioară a unei găuri.
ŞURUB PENTRU METALE. Şurub a cărui tijă cilindrică filetată se utilizează cu o piuliţă de acelaşi diametru. In felul acesta, piesele pe care doriţi să le fixaţi sunt prinse între capul şurubului şi piuliţă. De fapt, şuruburile pentru metale nu pot pătrunde singure în materiale, ci acestea trebuie în prealabil perforate, pentru a obţine o gaură de trecere sau o gaură filetată. Cele mai utilizate şuruburi pentru metale au capete crestate, cilindrice, hexagonale etc., alegerea lor depinzând de instrumentul de strângere.
ŞURUB PENTRU TABLĂ. Şurub pentru metale al cărui cap lat şi bombat este perfect pentru asamblarea tablelor şi în general a materialelor subţiri. Pentru o repartizare cât mai bună a apăsării exercitate de strângere, este utilizat cu piuliţă şi şaibă plată.
ŞURUB CU GÂT PĂTRAT. Şurub pentru metale al cărui cap bombat are o secţiune pătrată la baza tijei. Pentru strângerea pieselor de lemn, se foloseşte cu piuliţă şi şaibă plată. La montarea făcută cu ciocanul, gulerul pătrat intră în lemn. In felul acesta, strângerea piuliţei nu riscă rotirea capului şurubului care, din motive de securitate, nu are nici crestătură pentru şurubelniţă, nici locaş pentru chei hexagonale care ar putea permite deşurubarea.

Şaibe şi piuliţe
PIULIŢE. Piuliţele sunt caracterizate prin diametru şi pasul Afetului ce corespunde şurubului pentru metale pe care se înşurubează. De exemplu, o piuliţă M 10 x 1,5 se montează pe un şurub cu diametrul de 10 mm şi care are pasul Bietului de 1,50 mm. Atunci când un şurub pentru metale este echipat cu propria sa piuliţă, se numeşte bulon. Pentru ca montajul să fie posibil, diametrul şurubului şi al piuliţei precum şi pasul fileturilor trebuie să corespundă.
ŞAIBE. Şaibele se plasează sub capul şurubului sau sub piuliţă şi sunt foarte utile pentru păstrarea posibilităţii de demontare. In alte cazuri, şaiba plasată sub piuliţă repartizează în mod egal apăsarea exercitată de strângere şi evită pătrunderea capului şurubului (sau al piuliţei) în material.

Buget: 0Lei


Daca ai vazut ceva pe site-ul nostru care ti-a placut contacteaza-ne si solicita-ne detalii referitoare la costuri si servicii de livrare si instalare.