Fixări în ziduri cu goluri

Pentru alegerea tipului defixare, trebuie să ţineţi seama atât de obiectul ce va fi fixat, cât şi de natura peretelui. Mai ales în clădirile moderne, mulţi pereţi despărţitori sunt construiţi din materiale alveolare— cărămizi Cu goluri, prefabricate, pereţi dublaţi de materiale izolatoare, etc.; zidăria lor exterioară este prea subţire pentru a accepta diblurile clasice. Pentru rezolvarea acestei probleme este necesară utilizarea unor elemente de fixare speciale, care se amplasează în spatele peretelui.

Testarea structuni peretelui

Pentru a sti dacă aveţi de a face cu un perete cu goluri, putevi efectua un test de găurire, ca în cazul plafoanelor, apoi efectuaţi un sondaj cu ajutorul unei sârme îndoite, pentru a măsura adâncimea totală a golului şi grosimea peretelui. Dupâ aceea sunteţi în măsură să alegeţi tipul de fixare pe care să-l utilizati. Dacă avei dubii în privinţa structurii inteme a unui perete, cliblurile polivalente, pentru mon-taje atât în pereţi plini, cât şi în perei cu goluri.

Dibluri polivalente

Manşonflexibil. Tub mic de cau-ciuc tin interionil căruia sunt fixate o piuliţă şi un şurub pentru metal. Prin strângerea Şurubului, plul4a se deplasează şi umflă corpul de cauciuc.Acest montaj se  recomandă înspecial pentru fixarea obiectelor fragule, deoarece mansonul de cauciuc joaca rolul de amortizor intre suport si obiect. Este recomandabil ptr fixarea unei oglinzi de o usa.

Sisteme de ancorare

Peretii despartitori din placi, usile si unele dubluri de pereti au grosimi foarte mici(3-10 mm) in care nu se pot introduce dibluri clasice. Fixarea prevazuta initial se dovedeste defectuoasa, iar gaurile sunt evazate si prea mari pentru suruburile de lemn. In acest caz aparte, utilizaţi segmente sau bucşe metalice.

Segment metalic cu expansiune. Tub metalic despicat care se utifi-zează cu şuruburile pentru metale. Constituie un element de ancorare permanen; avantajul principal este ca obiectul agatat pe perete poate fi scos şi pus la loc în mod repetat, fără să afecteze rezistenţa fixării. Atenţie: Înainte de a vă procura un model de segment metalic, verificaţi grosimea totală a peretelui, pentru ca în timp ce şurubul produce expansiunea aripioarelor, extremitatea lui să nu atingă fundul cavităţii; lungimea gulerului trebuie să corespundă cu grosimea peretelui. În caz contrar, veţi obţine o implantare defectuoasă şi o strângere necorespunzătoare. Dacă peretele este dublat cu un material izolator, instalarea seg-mentului se desfăsoară în acelasi mod.

Nit de ancorare. Nitul de ancorare prezintă mai multe avantaje: ocupă puţin spaţiu şi poate fi utilizat pentru pereţii subţiri — plăci de izolare, table, conducte metalice etc. Există diferite tipuri de nituri, cu sau fara guler, combinate cu suruburi de metal sau ptr lemn. Mai intai introduceti corpul nitului in gaura, pozitionati obiectul pe care doriti sa-l fixati si introduceti surubul care isi imprima filetul in interiorul corpului nitului, indepartandu-l pe acesta si placa de peretele tevii. Cu acest mod de fixare, obiectul si suportul sau nu se ating deloc: capul nitului joacă practic rolul unei antretoaze. Din acest motiv, toate piesele por fi, de exemplu, vopsite sau lăcuite indepenclent. Toate modificările sunt posibile, deoarece ansamblul este demontabil.

Spumă expandată  - Existenta in tuburi tip spray, spuma de  de poliuretan expandabil este utilizată în pereţii cu goluri pentru asigurarea de colmatări şi pentru ranforsarea fixărilor.

Cel mai frecvent ea ea completeaza fixările mecanice ale usilor si ferestrelor asigurând aderenta cadrelor pe tot perimetrul. In felul acesta se evita si se se inlocuiesc completarile clasice din ipsos, care se fisureaza in in acelaşi timp, spuma conferă asamblarii o flexibilitate ,care se opune transmiteril vibratiilor. Există două tipuri pricipale de sprayuri: modelul care se utilizeaza cu capul răsturnat în multipozitie, care se utilizeaza in orice sens. Spuma expandată adera la toate  materialele (mai putin la polietilenă si polipropilenă), se expan-deazga- si se solidifică. Un tub de 0,5 1 fumizează aproximativ 20 I de spumă, care, dupa intărire, poate fi tăiată, pilită retezata si vopsită.

Bucse elicoidale pentru beton celular

Special conceput pentru betonul celular acest diblu din plastic are patru aripioare elicoidale care repartizează efortul strângerii pe tot perimetrul găurii. După ce aţi executat o gaură perfect calibrată, introduceti diblul, lovindu-l cu ciocanul. Introducerea şurubului determină o expansiune limitată a bucsei fără fisurarea materialului.

 

Bucşe autoperforante pentru plâci de zidărie Aceste bucse din zamac, dotate cu o spirală exterioară mare şi trei vârfuri, se utilizează cu şuruburile pentru lemn. Montajul se efectuează cu o şurubelniţă cu cap în cruce, strângând bucşa peste placă. Aceeaşi şurubelniţă se utilizează după aceea pentru strângerea şurubului.

Buget: 0Lei


Daca ai vazut ceva pe site-ul nostru care ti-a placut contacteaza-ne si solicita-ne detalii referitoare la costuri si servicii de livrare si instalare.