Truse de unelte si aranjarea acestora

Alegeti scule de marca si asigurati-va ca sunt adaptate la forta si mana dumneavoastra. Evitati trusele gata facute, in general cu diverse componente mai ieftine de o calitate inferioara si care ofera de multe ori scule sau cutii care foarte repede devin inutile. Procedati in etape: cumparati-va uneltele treptat in funtie de scopul in care doriti sa le utilizati. Regupati-le dupa fiecare folosire si pastrati-le astfel incat sa nu fie la indemana copiilor care risca sa se raneasca. Puteti de asemnea sa le cumparati la fiecare proiect pe care il faceti. Daca nu vi le permiteti inchiriati-le - rotopercutoare puternice, circulare, picamerele in general pot fi inchiriate la preturi acceptabile. Dupa ce va dati semna ce scule se preteaza la ce proiect puteti sa va si achizitionati respectivele unelte. Pentru sfaturi despre fiecare scula in parte urmariti articolele din ghidul proiectelor.

Coltul uneltelor - Poate ca visati la un atelier utilat, la o hala dotatat sau de ce nu la o fabrica dotatat ca la carte in functie de nivelul la care va situati. In realitate conteaza foarte mult de spatiul vostru - puteti amenaja o trusa de scule chiar intr-o cutie, nisa sau balcon, dar si intr-o magazie sau garaj. Daca acest loc este restrans, trusele sau cutiile pot fi pastrate intr-un dulap de perete, eventual inchis. 

Trusa de urgenta - Cele cateva scule(maxim 20) pot fi pastrate intr-o trusa speciala care poate fi sub foma de genata, cutie pe role sau o cutie. Aceasta trebuie sa fie mobila si sa aiba cateva compartimente distincte - tuburi de adeziv, dibluri, echipamente minime de protectie(ochelari si manusi), ciocane, cateva chei, patent. Trusa este recomandat sa aiba maxim 5 kg pentru a fi transportata cu usurinta.

Trusa cu uneltele de baza - Sculele de baza completeaza trusa de urgenta si permit extinderea posibilitatilor de interventie. Nu este recomandabil sa aveti aceeasi trusa si de urgenta si cu unelte de baza pentru ca aceasta va devein neincapatare si lipsita de mobilitate. In plus depinde foarte mult si de experienta voastra in rezolvarea unor sarcini cu un grad de dificultate sau specializare mai mare.

Alegerea trusei – se face in functie de nr de unelte si scule pe care doriti sa le contina dar si de spatial disponibil. Volumul trebuie sa nu depaseasca o greutate acceptabila – maxim 10 kg. Lungimea acesteia trebuie sa fie de minim 50 cm pentru ca trebuie sa contina un fierastrau(bonfaier), si o surubelnita electrica/bormasina cu accumulator. Nu includeti in trusa obiecte foarte grele sau voluminoase ca menghina, fierastraie, leviere. Acestea ar trebui aranjate si transportate separat.

Truse pentru sculele electrice – Numeroase scule electrice vin cu anumite cutii dedicate si accesorii incluse(burghie, mandrina care se schimba in SDS si clasica, cheie de stranger, acumulatori. Sfatul nostrum este ca sculele de utilitate generala ca bormasina cu accumulator(eventual nedetasabil), ferastraul pendular cu mai multe scandrui si un prelungitor ar trebui sa faca parte din trusa de scule. Restul aparatelor mai specializate ca flex(alaturi de cateva discuri cu utilizare diferita – taiere gresie si faianta respective lemn, respective metal) rotopercutor(alaturi de spirale SDS si mandrina de schimb), slefuitor, polizor, rindea ar trebui sa fie pastrate si transportate in cutii dedicate. In felul acesta dispuneti de un intreg system + accesorii cu care puteti face proiectele pe care vi le doriti.

Aranjarea truselor specializate – fiecare trusa ar trebui sa contina cateva cutiute cu accesorii. Aveti nevoie minim de o cutie cu suruburi, una cu dibluri si alta cu spirale(burghie) de diferite dimensiuni(diameter si lungimi in mod special) Cel mai des utilizate sunt diblurile de 6 mm si de 8 mm care se folosesc la montajul tablourilor, politelor, lustrelor etc.

Utilizarea si adaptarea truselor de scule – Continu in functie de proiectele noastre putem sa utilizam aceleasi accesorii in mai multe scopuri. De exemplu o trusa de scule sub forma de cutie poate fi utilizata cu success sa inlocuiasca o scara/trapta pentru montarea unui tablou sau a unei luctre. Cuiele pot fi inlocuite cu success de holssuruburi. Creionul de tensiune poate fi folosit ca o surubelnita normala(invers niciodata – pericol de electrocutare).

 

Spatiul de lucru – desi optional este foarte util atunci cand exista. De cele mai multe ori include un banc de lucru. Acesta poate fi dotat cu compartimente ce au un volum de dotare apreciabil. In general acest banc poate avea 1.5 m lungime si 0.7 m inaltime si poate fi echipat cu multipleaccesorii ingenioase – menghine de lemn sau latuserie, bormasina fixa cu stand care se actioneaza doar pe verticata etc.

Buget: 0Lei


Daca ai vazut ceva pe site-ul nostru care ti-a placut contacteaza-ne si solicita-ne detalii referitoare la costuri si servicii de livrare si instalare.