Aplicare tapet pe un perete de birou

Deoarece un perete de la birou era destul de distrus, dupa ce am mutat mobila care se afla in fata acestuia de vreo 8 ani, am decis, impreuna cu colegii, sa facem un wekend de "teambuilding" si sa incercam sa punem un tapet pe acesta. Astfel am achizitionat de la magazinul local materialele necesare (impreuna cu sfaturile vanzatorului care se vedea ca se pricepe) si ne-am apucat de munca. Timpul total, pentru 3 persoane fara experienta, a fost de 4 ore aproximativ.

Initial am masurat peretele si am potrivit fasiile de tapet a.i. sa acopere tot peretele. Am facut o mica "simulare" potrivind fiecare coala la locul ei, si apoi aplicandu-i un numar de ordine.

In continuare am tratat peretele pentru a pune tapetul (am inlaturat bucatile vechi de tapet, am slefuit si grunduit putin suprafetele necesare si am pastrat tot peretele cat se poate de curat si drept, inlaturand toate imperfectiunile/denivelarile care ar putea crea cute inestetice pe tapet).

Dupa uscarea peretelui, am pregatit cleiul pentru tapet conform instructiunilor de pe cutie (a se vedea si in poza din galerie). Pe scurt a trebuit sa punem o cantitate fixa de clei intr-o galeata, o cantitate de apa calduta, apoi amestecat tot "maglavaisul" timp de 5 minute pana la obtinerea unei solutii perfect omogene (vascozitate si culoare roz - in cazul nostru).

Am inceput sa aplicam cleiul pe fiecare coala de tapet, in ordinea numerelor pregatite anterior, cate 2 persoane la fiecare capat al colii, cu cate o pensula speciala.

Mare atentie la aplicare! Stratul trebuie sa fie uniform, sa coloreze intreg spatele colii pe absolut toata suprafata acesteia, fara a crea picaturi sau aglomerari (aglomerarile nedizolvate, sau picaturile mari de clei vor crea cute foarte inestetice si imposibil de inlaturat)!

Pentru fiecare coala, dupa aplicarea cleiului, ne-a fost recomandat sa o lipim temporar, indoind-o de la mijloc pe suprafata cu clei, a.i. sa se omogenizeze si mai mult cleiul pe coala (a se vedea in pozele din galerie) ... pana la transportul la locul de aplicare al tapetului (pregatirea am facut-o pe hol deoarece nu era spatiu suficient in camera :) ). Fiecare coala am potrivit-o la locul ei cu mare atentie, sa fie perfect perpendiculara cu peretii si tavanul, a.i. sa fie uniforma.

Aplicarea unei coli cu clei trebuie facuta treptat, incepand de sus in jos, si cu ajutorul unor role vom intinde coala in jos, eliminand astfel cutele, bulele de aer, iregularitatile din clei etc.

Fiecare coala urmatoare trebuie potrivita cu atentie a.i. sa se imbine cu coala pusa anterior (sa se lipeasca marginile perfect, sa nu se suprapuna sau sa nu ramana spatiu liber intre ele ... fiind foarte inestetic). Eventualul clei care iasa intre coli (nu ar trebui daca este pus in cantitate potrivita pe coala) se poate inlatura usor cu o carpa curata si foarte usor umeda.

Daca masuratorile initiale sunt potrivite, ar trebui ca sa se imbine totul perfect pana la ultima coala (aici a ajutat mult si "simularea" initiala a colilor + numerotarea acestora).

Spor la lucru!

Detalii despre constructie

Buget: 250 Lei

Unelte: pensula, rola pentru tapet

Durata: 4 ore

Daca ai vazut ceva pe site-ul nostru care ti-a placut contacteaza-ne si solicita-ne detalii referitoare la costuri si servicii de livrare si instalare.