Usi din lemn lamelar

Usile din lemn lamelar

 

Am instalat zilele trecute un dulap cu usi din lemn lamelar. Tot lemnul este de esenta moale respectiv brad si pin asadar necesita atentie deosebita la inserarea suruburirol si respectiv cand dam gaurile de balamale.

 

Cea mai mare problema a acestor usi este dimensiunea prestabilita la latimi de 40, 60 si 80 cm. De asemenea lungimile variaza tot in jurul acestor dimensiuni dar poate merge pana la 2.5 m pentru un dresing. Un alt dezavantaj este ca printre acele lamele foarte aspectoase intra praf ceea ce la un sifonier cu astfel de usi poate reprezenta o mare problema.

 

Am rezolvat cele 2 probleme cu solutii simple - pentru dimensiuni am adaptat pe partea interioara o sipca din aceeasi esenta care umple spatiul gol ramas intre usi in cazul in care vb de tolerante acceptabile de max 5 cm. Pentru distanta dintre lamele am placat la interior cu pfl usile astfel incat sa nu patrunda praful.

 

In rest montajul decurge simplu ca si la pal - gauri de balamale, montajul balamalelor, gaurirea prntru manere/butoni(in pozele de mai jos gasiti o camera de copii), reglarea usilor din balamale.

 

Daca aveti intrebari - lasati comment-uri mai jos.

 

 

Buget: 500Lei

Unelte: bormasina cu acumulator, Cutter, surubelnita

Durata: 30 minute