Instalarea unei sobe pe lemne

Va voi prezenta in continuarea etapele de instalare a unei sobe pe lemne intr-o casa de vacanta cu 2 etaje, pe holul acesteia.

Initial era prezenta o soba pe peleti, care fiind subdimensionata nu facea fata incalzirii intregii case. Soba noua am monat-o in pozitia celei vechi, astfel incat primul pas a insemnat demontarea cosului existent.

Noua soba va fi instalata pe o suprafata orizontala, stabila, neinflamabila - gresie, iar in apropierea acesteia nu este prezent niciun obiect inflamabil.

Cosul va fi nou, a.i. a fost nevoie sa refacem traseul pentru solutia noua, am masurat gaurile sa fie potrivite cu noul burlan, apoi am efectuat gaurile corespunzatoare (gasiti detalii si in pozele de mai jos). Deoarece cosul este motorul sobei (o soba "trage bine" doar daca are un cos montat corect), am pus un mare accent pe acest proces. Am ales sa folosim un cos individual, burlanele au fost montate etans si trainic.

Am folosit burlane din tabla de otel de 1.5mm grosime si 150mm diametru. Gaurile au fost efectuate cu carota de 180mm, iar la trecere burlanelor prin pereti am folosit izolatie de 30mm, iar la etajul I am folosit un recuperator de caldura. Pentru imbinari am izolat corespunzator cu silicon - cu ajutorul unui pistol cu silicon rezistent la temperaturi inalte. Pentru partea din exteriorul casei am tubulatura de inox, protejata mai bine pentru intemperii, cu o palarie - terminal rotativ.

La final, am efectuat curatenia necesara. In total a fost necesara o zi completa de lucru, fiind implicati 2 oameni. Costul estimativ a fost de 3000 lei.

 

Atentie la distanta intre burlan si orice material inflamabil: trebuie sa fie de minim 0.5m conform reglementarilor in vigoare! De asemenea, atentie sporita la izolatia trecerii burlanului prin tavan fals (orice fir electric trebuie indepartat) sau prin izolatia de polistiren, care se poate contracta daca nu este izolat corespunzator!

Detalii despre constructie

Buget: 3000 Lei

Unelte: bormasina cu percutie, patent, pistol silicon, Flex, aparat de sudura

Durata: 1 zile

Daca ai vazut ceva pe site-ul nostru care ti-a placut contacteaza-ne si solicita-ne detalii referitoare la costuri si servicii de livrare si instalare.