Umbrar masina cu platforma betonata

In toamna aceasta am construit un umbrar pentru masina, cu platforma betonata, pentru curtea unei case. Primul pas a fost sa planificam proiectul urmand ca apoi sa achizitionam materialele necesare, avand deja pregatite uneltele necesare inclusiv echipamentele de protectie.

Am turnat initial o platforma de beton cu armare cu plasa. In continuare am montat suporti metalici (papuci metalici - se gasesc in comert) pentru stalpi de lemn (acestia nu pot fi montati direct in beton deoarece vor putrezi dupa cativa ani. Am fixat mai apoi cate 3 stalpi pe fiecare latura, acestia fiind fixati cu capriori de lemn, si apoi am finalizat partea superioara a acoperisului. Acoperisul a fost acoperit cu tabla ondulata de 5 x 3,5m.

  • Materialele folosite au fost urmatoarele:
  • capriori de 8x8 la 5m pentru acoperis;
  • grinzi de 10 x 10 pe fata la 2,5 m, pe spate la 2 ml si la mijloc in jur de 2,35 ml plus trei traverse de 3,5 ml de 10 x10;
  • 12 scanduri la 3 ml mai late + 6 foi Lindab maro de 2,5x1,2 m
  • o cutie de suruburi pentru lindab maro;
  • 30 buc. cuie de 20 cm, 60 buc. cuie de 15 cm, 1 kg cuie de 10 cm, 2 kg cuie de 6 cm.

In total s-a lucrat cam 12 ore cu 2 persoane. Costurile pe materiale au fost cam 2000lei, dar sculele si uneltele le aveam deja :)

 

Detalii despre constructie

Buget: 2000 Lei

Unelte: capriori, tabla ondulata, Ciocan, Surubelnita Cu Acumulatori

Durata: 12 ore

Daca ai vazut ceva pe site-ul nostru care ti-a placut contacteaza-ne si solicita-ne detalii referitoare la costuri si servicii de livrare si instalare.